Publicat în

 

Scrisoare de informare, familia Nagy – Peru

Iubiți frați în Domnul,

Suntem conștienți de faptul că noi putem sluji astăzi aici doar datorită harului lui Dumnezeu și datorită dumneavoastră care ,,țineți tare sfoara ca noi să putem coborî pe ea” la acele persoane care caută un ajutor. Tocmai din acest motiv dorim să vă împărtășim câteva noutăți despre noi.

Motive de recunoștință

Îi mulțumim Lui Dumnezeu pentru tot ce s-a putut face anul trecut. Îi mulțumim pentru felul cum a lucrat Dumnezeu în viețile anumitor persoane care au ascultat Cuvântul lui Dumnezeu de-a lungul timpului. Câțiva tineri din satul M. și-au predat viața Domnului Isus. De asemenea, în scrisoarea trecută vă povesteam de un grup de casă ce l-am început. O pereche care a venit constant la grup s-a hotărât să Îl urmeze pe Domnul Isus și, ca urmare, au dorit să nu mai trăiască împreună fără a fi căsătoriți. Ne-am bucurat să participăm la nunta lor, deoarece știam că e un pas al ascultării lor față de Dumnezeu.

Îi mulțumim lui Dumnezeu și pentru echipa venită din România pentru a ne ajuta la construcția gardului (fiind foarte necesar datorită invadatorilor care au ocupat terenul de lângă terenul nostru), dar și în lucrare. În timpul cât a fost venită echipa din România am putut organiza și un curs de instruirie pentru învățătorii de copii. Deși inițial a fost planificat doar pentru un număr mic de învățători, în final au venit aproximativ 50 de persoane. A fost foarte multă muncă, totuși ne-am bucurat să întâlnim oameni doritori să se implice în lucrarea Lui. Au fost surori care ne-au spus cu lacrimi în ochi că așteptau și se rugau de mult timp să se facă un curs de învățători și că își doresc să organizăm mai des.

Un timp al provocărilor

Anul trecut a fost un an plin de activități, dar și plin de provocări. Unele dintre ele le-am menționat în scrisoarea anterioară. Așa cum vă spuneam, terenul de lângă noi a fost invadat, iar datorită nesiguranței și situației tulbure am fost nevoiți să întrerupem pentru o perioadă anumite activități ce le organizam la bază. Dar nu doar această parte a fost invadată de oameni rău intenționați (mare parte din ei), ci au mai fost și alte zone, una dintre aceste zone fiind un teren al tribului ashaninka, teren care a trebuit protejat și de frații din satul M. Situația a fost mai tensionată deoarece au avut parte de atacuri, iar doi bărbati au fost răniți. O altă provocare este că baza de misiune a rămas fără apă deoarece cei de la primărie ne-au închis-o. Invadatorii s-au conectat la rețeaua noastră de apă fără permisiunea noastră și a primăriei, însă cei de la primărie au crezut că noi dorim să îi ajutăm, așa că ne-au lăsat fără apă.

În ce ne privește pe noi, ca familie, vă spuneam în scrisoarea anterioară că Edward avea nevoie de o operație. Îi mulțumim Domnului că am reusit să îl operăm, iar acum este bine.

Schimbări

Din decembrie încoace, Dumnezeu a pus în inima noastră mai mult ca oricând o dorință puternică de a ne ruga pentru schimbări. Schimbări atât pe plan personal, cât și pe plan de lucrare la nivel de echipă locală și lărgită din Segadores. Noi personal nici nu știam exact ce fel de schimbări să cerem sau să așteptăm din partea lui Dumnezeu, dar simteam profund că trebuie să ne rugăm pentru SCHIMBARE. Dumnezeu ne-a conștientizat de anumite lucruri de care a trebuit să ne pocăim, lucruri ce avem de schimbat la caracterul și felul nostru de a gândi ca să putem deveni mai asemănători cu Hristos. Ne-am rugat atât ca familie, cât și ca echipă ca Dumnezeu să aducă schimbări radicale in viețile noastre, care să-L glorifice pe El, lucru pe care Dumnezeu a și început să-l facă încă de la începutul noului an. Una dintre aceste schimbări majore a fost conștientizarea unor greșeli care ne-au adus familia la epuizare și oboseală. Viața noastră în junglă este foarte aglomerată, iar lucrurile care trebuiesc făcute sunt mai multe decât ar putea face față 3 familii. Dorința noastră de a-i ajuta pe alții, nevoia urgentă, ne-a împins de multe ori dincolo de puterile noastre. Toate acestea, împreună cu greutățile, bolile, luptele, ne-au dus la foarte multă oboseală, la extenuare.

Pe acest motiv, după un timp pe care l-am petrecut în rugăciune căutând voia lui Dumnezeu, consultând de asemena unii frați maturi spiritual atât aici, în Peru, cât și din conducerea Kairos, am înțeles că pentru noi este momentul să ne întoarcem în România pentru o perioadă de refacere. Simțim nevoia să petrecem mai mult timp în liniște căutând fața lui Dumnezeu, să ne încărcăm ca să ne putem întoarce cu puteri reînnoite în Peru pentru a continua lucrarea ce Dumnezeu ne-a încredințat-o. Cu ajutorul Domnului vom pleca spre România la jumătatea lunii martie pentru o perioadă deocamdată nedeterminată (ne gândim la un timp de câteva luni), rugându-ne încă de acum ca Dumnezeu să ne pregătească drumul de întoarce la momentul hotărât de El. Știind că vă rugați mult pentru noi, am considerat necesar să vă înștiințăm despre aceste lucruri ca să stiți cum să vă rugați pentru noi perioada aceasta.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă ca acest timp petrecut în România să fie un ”popas la pășuni verzi și ape de odihnă” cum spune psalmul 23. Dumnezeu să ne vorbească referitor la unele căutări pe care le avem ca familie.
  • Pentru călătoria noastră și pentru timpul ce ne rămâne în Peru, ca să putem lăsa totul în ordine înainte de plecare. Va trebui să eliberăm apartamentul în care locuim momentan.
  • Rugați-vă și pentru Liviu și Amalia, care o perioadă vor fi lipsiți de ajutor, ca Dumnezeu să le dea mult har și putere în toate.
  • Rugați-vă pentru biserica din Atalaya care momentan este fără păstor și pentru biserica din satul M. pentru că nu are cine să slujească. Dumnezeu să ridice lucrători și să facă o transformare, o trezire în aceste biserici.
  • Rugați-vă pentru problema cu apa de la baza de misiune.
  • Rugați-vă pentru cei care și-au predat viața Domnului Isus, ca ei să rămână statornici și să nu dea înapoi.

Iar pentru faptul că nu obosiți să ne sprijiniți pe genunchi, noi vă suntem foarte recunoscători. Rugăciunile dumneavoastră ne țin în picioare, ne încurajează și ne mângâie indiferent la ce distanță ne aflăm. Fie binecuvântarea și harul Domnului nostru peste fiecare în parte din belșug.

Cu dragoste în Hristos, vă salută familia Nagy.

 

Share

Articole similare

Toate articolele
O privire în viața noastră “din pustietate”

O privire în viața noastră “din pustietate”

Scrisoare de rugăciune – familia Bello, mai 2023 O privire în viața noastră “din pustietate” Programul de instruire ,,Vino în Macedonia și ajută-ne” – a fost chemarea...

Citește mai mult
Mai înainte ca să-I cereți

Mai înainte ca să-I cereți

Scrisore de informare de la familia Lețu – mai, 2023 Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință mai înainte ca să-I cereți voi. (Matei‬ ‭6‬:‭8)‬  Este a nu știu...

Primul botez

Primul botez

Dragii noștri, Vă salutăm cu pacea Domnului și vă mulțumim că ne păstrați în rugăciunile dumneavoastră! Prin harul Domnului suntem bine și Îi mulțumim Lui pentru...

Citește mai mult
Ajutor în Turcia

Ajutor în Turcia

Harul și pacea să vă fie înmulțite! Mulțumim pentru rugăciunile și sprijinul dumneavoastră. Ne rugăm să fiți binecuvântați de Domnul. Ajutor după cutremur În urma...

Citește mai mult
Toate articolele