Chiar și într-o perioadă în care ni se amintește mereu despre distanțare socială, evanghelizarea personală este totuși posibilă!
La fel ca și anul trecut, Școala de Misiune Kairos a organizat o călătorie misionară în Tulcea, în zilele de 25-28 februarie. Patru familii, incluzând și copiii acestora, am avut harul să slujim frații și surorile din mai multe localități din zona de lucrare a fratelui Mihai Pungilă – reprezentant zonal Kairos în județul Tulcea. Astfel, am vizitat localitățile Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Sinoe și Peceneaga. Studenții de la misiune internă au avut ocazia să spună Evanghelia și să-și prezinte mărturia personală. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru libertatea pe care o avem de a ieși în afara zidurilor bisericii și de a împărtăși Evanghelia în curțile oamenilor, pe stradă sau chiar în casele lor.
Vineri dimineață am făcut câteva vizite în familii în localitatea Nicolae Bălcescu, însoțiți de fratele Ion Anton, un frate localnic în casa căruia se adună biserica, iar seara am participat la o întâlnire de tineret în localitatea Sinoe.
Sâmbătă dimineață, surorile din grupul nostru s-au întâlnit cu surorile din Nicolae Bălcescu pentru părtășie, în casa familiei Anton. Timp de o oră și jumătate, participantele la întâlnire au cântat, s-au rugat, au citit din Cuvânt și au împărtășit experiențe personale. Câteva surori localnice au împărtășit mărturia lor personală, fiind o încurajare pentru toți cei prezenți, având în vedere că se întorseseră de curând la Domnul.
Tot sâmbătă dimineața, a avut loc o întâlnire de părtășie și studiu biblic cu frații din Sinoe și împrejurimi. Fratele Andy Worsop, directorul Școlii Kairos, a prezentat un studiu din cartea Filimon, care a surprins două aspecte importante, și anume: reconcilierea cu Dumnezeu și cu oamenii, prin iertarea primită și acordată celor care ne greșesc.
Sâmbătă seara, am participat la un program de evanghelizare la Peceneaga, o localitate la 69 km vest de Tulcea. Sentimentul pe care l-am avut aici a fost că ne întâlnim cu un moment unic, care nu trebuie pierdut, deoarece toți cei prezenți au venit cu mare interes să audă Cuvântul lui Dumnezeu! Oamenii vin în locuința lui Ion Rotaru, un frate cu o bună mărturie, care și-a deschis casa pentru toți cei interesați să audă Evanghelia. Ne-am bucurat să auzim că fratele Ion este un exemplu de integritate, de ospitalitate și de o bună relaționare cu vecinii! Pe lângă soții Rotaru, care au o fiică în vârstă de 17 ani, în localitate mai există doar o singură tânără din vecini care a primit botezul. Când vin frații de la Tulcea sau din alte părți ale țării, cunoștințele fratelui Rotaru se adună și ascultă Cuvântul. Ne rugăm ca Domnul să ridice o familie care să dorească să se mute în această localitate și să se ocupe de ucenicizarea și plantarea unei biserici.
Mai multe persoane din Peceneaga au venit a doua zi la programul de adunare de la Tulcea. Ne rugăm ca aceste persoane să crească în cunoașterea Domnului și să primească botezul, ca mărturie a hotărârii lor de a-L urma pe Domnul Isus Hristos.
L-am întrebat pe frate Victor Cireș, prezbiter în Biserica Creștină după Evanghelie din Tulcea, care este cea mai mare nevoie pe care o are Biserica de aici, la ora actuală? Fără a sta pe gânduri, fratele Victor mi-a răspuns: Nevoia de lucrători. Și într-adevăr, chiar și fără răspunsul dumnealui, am ajuns la aceeași constatare, și anume că mare este secerișul, dar lucrătorii sunt extrem de puțini în această regiune a țării.
Ieșind din confortul nostru și mergând spre lume, noi înșine suntem schimbați, pentru că doar așa avem ocazia să vedem cu ochii noștri oameni care trăiesc la limita sărăciei, oameni flămânzi și însetați după o altfel de viață, oameni deschiși la Evanghelie și oportunități noi de plantare de biserici.
Pentru un impact real în societate, ar trebui să ieșim tot mai des dintre zidurile bisericii și să ne ducem către semenii noștri. Oamenii chiar doresc să împărtășească din frământările lor cu cineva, iar noi avem astfel ocazia să ne rugăm pentru ei și să le spunem Vestea bună a mântuirii.
În numele echipei,
Valentin Hrihorciuc